På Alby gård, midt i hjertet av landskapsvernområdet på Søndre Jeløy finner du Alby kafe. Alby gård er den eldste gården på Jeløy, og har røtter tilbake til tidlig vikingtid.

Hovedbygningen ble gitt sin nåværende form etter en brann i 1866, og i 1963 kjøpte kommunen gården av den siste private eieren, skipsreder Biørn Biørnstad.

Brødrene Nils og Lars Brandstrup flyttet Galleri F 15 til Alby i 1967, etter at en storm hadde revet taket av deres opprinnelige lokaler i Fossen 15. Galleriet er en av de eldste og mest tradisjonsrike institusjonene for formidling av samtidskunst i Norge.

I Juni 2021 åpnet nyoppussede Alby Kafe. Kafeen er åpen hele året og har rom for mange gjester samtidig, både inne og ute på en av Oslofjordens flotteste tomter. Vi tilbyr mat og bakst laget fra bunnen av.

Tradisjonsrike smørbrød på hjemmebakt brød med en moderne tvist kan ofte beskrive utvalget vårt. Rene råvarer, kvalitet og smak står i sentrum på kjøkkenet. Legg turen innom for en rykende fersk hvetebakst som kanelboller og vaniljeboller, et stykke gulrotkake eller smak på den berømte Alby kringla.

Ellen Brandstrup la grunnlaget for den berømte Albykringlen som hun komponerte, bakte og serverte publikum på galleriets kunstutstillinger på Alby gjennom mange år, for første gang i 1966. Oppskriften er hemmelig og ikke skrevet ned noe sted.

Velkommen til oss !